Over mij

 

‘Ze lacht, maar ze huilt’

Dit was het moment dat ik besloot mijn leven anders aan te pakken

Ik ben opgegroeid in een familie waar dominantie en hardheid de boventoon hadden, zwakke emoties mochten niet getoond worden. Ik was een verlegen meisje, maar wel een met een eigen mening. Toch sprak ik die mening bijna nooit uit. Enerzijds omdat dit niet getolereerd werd en anderzijds was ik bang voor wat anderen van me zouden denken.

Naarmate ik ouder werd ging ik me steeds meer aanpassen en gedragen zoals het ‘hoorde’. Ik werd steeds harder voor mezelf, niet zeuren en door, ondanks dat het niet goed voelde.

Is dit nu mijn leven?

Tijdens een vakantie, ik was toen 37 jaar, stond ik voor de spiegel en dacht; Is dit nu mijn leven? Waar is die krachtige energieke vrouw gebleven? Ik had lovehandles, een kort lontje, vermoeid en had regelmatig buikpijn. Ter plekke besloot ik dat dit anders moest.

Ik had wel eens gelezen dat wat je eet invloed heeft op hoe je in je vel zit. Dus ik dacht, laat ik daar eens mee beginnen en kijken wat het doet. Ik merkte al vrij snel dat ik meer energie en een betere nachtrust kreeg en zelfs mijn lovehandles verdwenen als sneeuw voor de zon.

Ik zat een stuk beter in mijn vel, maar diep van binnen voelde ik dat het nog niet helemaal klopte. Want ik was nog regelmatig prikkelbaar en onrustig of kon uit het niets enorm boos worden (lees ontploffen). Het zijn van die klachten waarbij een regulier bloedonderzoek aantoont dat alles ‘goed’ blijkt te zijn, maar toch voel je dat er iets niet in de haak is. Ik verzette me er met man en macht tegen, want ik vond het maar niets. Echter hoe meer weerstand ik bood, hoe meer ik de confrontatie gespiegeld kreeg.

De buitenwereld zag me lachen, maar van binnen huilde ik

Ik woonde in een mooi huis, had een leuk gezin en partner. Voor de buitenwereld het ‘perfecte plaatje’. Echter was de realiteit anders. Ik zat vast in een narcistische relatie waarin ik niet mezelf kon zijn. Voor het oog van anderen werd ik behandeld als een prinsesje, maar binnenshuis werd ik gekwetst, vernederd en neergezet als een ‘ijskonijn’. Bijna alles wat ik vanuit mijn hart en goede intenties deed werd afgekeurd, afgekraakt. Ik ging geloven dat ik inderdaad alles fout deed, dus ik ging me aanpassen aan de ander.

Gaandeweg verloor ik mijn spontaniteit, vrolijkheid en mijn eigenwaarde. Maar vooral verloor ik mezelf. De buitenwereld zag me als een sterke vrouw die haar mannetje staat, maar in werkelijkheid was de hardheid en afstandelijkheid mijn overlevingsstrategie. Ik had een muur om mijn hart gebouwd, mijn emoties en gevoel waren zo goed als uitgeschakeld en ik voelde me uitgeput en opgejaagd.

Ik was er zo klaar mee!

En toch, ging er nog een fikse tijd overheen voor ik mijn leven een andere wending gaf. Er brak een rumoerige tijd aan waarin ik veel voor mijn kiezen kreeg. Ik werd letterlijk gedwongen om naar mijn intuïtie en gevoelens te gaan luisteren. Uiteindelijk heb ik de kracht gevonden om voor mezelf te kiezen en uit deze 18-jarige relatie te stappen. Moeilijkste, maar beste beslissing ooit!

Echter toen begon de uitdaging pas echt, want wie was/ben ik nu eigenlijk. Op onderzoek gaan naar mezelf, mijn authenticiteit terug vinden bleek lastiger als ik dacht.

De holistische leefstijl heeft mijn leven veranderd

Ik deed een energetische EMB-bloedtest om inzicht te krijgen hoe mijn lichaam ervoor stond. Doordat ik mezelf lange tijd had weggecijferd en onvoldoende geluisterd had naar mijn lichaam, waren er blokkades en tekorten ontstaan. Daar kon ik iets mee!

Toen ik kennis maakte met holistisch werk, kwam mijn leven in een stroomversnelling. Voor het eerst begreep ik dat het niet alleen maar draait om het fysieke lichaam, maar dat energetische weerstand opruimen misschien nog wel belangrijker is.

Naast gezond eten, ben ik gaan mediteren en voedingssupplementen gaan gebruiken om tekorten aan te vullen. Ook heb ik een energetisch coach ingeschakeld om innerlijke blokkades en opgeslagen emoties los te laten. 

Deze holistische aanpak had ik nodig om te transformeren tot de Powervrouw die ik nu ben. Door bewuster op alle vlakken van mezelf te worden voel ik me vrijer, energieker, krachtiger, maar vooral mezelf.

 

Ik ben wie ik ben

Ik ben goed zoals ik ben

Ik ben niet perfect, maar wel mezelf

De buitenwereld ziet me lachen als ik me blij voel,

en ziet me huilen als me kl#te voel

 

Ik heb ervaren dat een holistische leefstijl grootste effecten heeft en deel liefdevol mijn inzichten met Powervrouwen die mijn hulp inschakelen. Want dat is wat ik het allerliefste doe, vrouwen helpen om een leven te creëren waarin rust en energie in balans zijn en ze tegelijkertijd voelen; Yes ik mag er zijn!

Ik gun jou ook een Powervrouw leven!