Over mij

 

In december 2019 gebeurde er iets waardoor ik in één klap geconfronteerd werd met mijzelf en dacht; ‘Hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen?’ Dit was het moment dat ik besloot mijn leven anders aan te pakken.

Ik ben opgegroeid in een familie waar emoties niet getoond mochten worden en dominantie en hardheid de boventoon hadden. Als kind kon ik met iedereen overweg, maar voelde me altijd ‘anders’ dan anderen. Ik was een verlegen meisje, maar wel een met een eigen mening. Toch sprak ik die mening bijna nooit uit, bang voor wat anderen van me zouden denken. Hoe ouder ik werd hoe meer ik me ging gedragen zoals het ‘hoorde’. Gaandeweg verloor ik mijn spontaniteit, vrolijkheid, energie en mijn eigenwaarde.

Als 37-jarige stond ik tijdens een vakantie voor de spiegel en dacht; Waar is die krachtige energieke vrouw gebleven? Ik had lovehandles, een kort lontje, was moe, heel gespannen en had regelmatig buikpijn. Dit kon zo niet langer vond ik. Stapsgewijs begon ik mijn eetpatroon aan te passen. Ik merkte al vrij snel dat ik meer energie, een betere nachtrust en meer zelfvertrouwen kreeg en mijn lovehandles verdwenen als sneeuw voor de zon.

Ik zat een stuk beter in mijn vel, maar diep van binnen voelde ik dat het nog niet helemaal klopte. Want ik was nog regelmatig prikkelbaar en onrustig of kon uit het niets enorm boos worden. Ik verzette me er met man en macht tegen, want ik vond het maar niets. Echter hoe meer weerstand ik bood, hoe meer ik de confrontatie gespiegeld kreeg.

“Voor een buitenstaander zag mijn leven er prachtig uit”

Ik woonde in een mooi huis, had een leuk gezin en partner. Voor de buitenwereld het ‘perfecte plaatje’. Echter was de realiteit anders. Ik zat 18 jaar vast in een narcistische relatie waarin ik niet mezelf kon zijn. Voor het oog van anderen werd ik behandeld als een prinsesje, maar binnenshuis werd ik gekwetst, vernederd en neergezet als een ‘ijskonijn’.

De buitenwereld zag me als een sterke vrouw die haar mannetje staat, maar in werkelijkheid was de hardheid en afstandelijkheid mijn overlevingsstrategie. Ik had een muur om mijn hart heb gebouwd, mijn emoties en gevoel waren zo goed als uitgeschakeld en ik voelde me uitgeput en opgejaagd. 

Ik droeg een ‘vreugdemasker’ maar vanbinnen huilde ik

Wie ik werkelijk was en wat ik zelf nou eigenlijk écht wilde, verdween steeds meer naar de achtergrond. Toch, ging er nog een fikse tijd overheen voor ik mijn leven een andere wending gaf. Er brak een rumoerige tijd aan waarin ik veel voor mijn kiezen kreeg en ik letterlijk gedwongen werd om voor mezelf op te komen en naar mijn gevoelens te luisteren. Maar mijn leven veranderde ingrijpend toen ik werd aangerand door mijn collega sportmasseur. Een uur lang ben ik onzedelijk betast, terwijl ik verstijfd en ontdaan op de massagetafel lag. En toen dacht ik letterlijk;

“Hoe heb ik het zover kunnen laten komen?”

Mijn hele leven heb ik mijn gevoelens (onbewust) onderdrukt. Ik liet als een bulldozer over me heen walsen. Hard voor mezelf, pleasen van anderen ondanks dat het niet goed voelde. Voor mij was de aanranding de ultieme wake-up call om mezelf niet nog langer weg te cijferen. Ik ben aan de slag gegaan met mijn onderdrukte gevoelens en dat gaf mij de kracht om in december 2020 een punt te zetten achter mijn 18-jarige relatie. En wat was ik opgelucht! Het voelde zo goed om eindelijk voor mezelf te kunnen kiezen. Dit was de start van een nieuw leven op mijn voorwaarden.

Stap voor stap bloeide ik op

Toen ik kennis maakte met de holisitische leefstijl, kwam mijn leven in een stroomversnelling. Ik doorbrak oude (onbewuste) blokkades en liet overtuigingen los die me niet langer dienden. Voor het eerst begreep ik dat het niet alleen maar draait om het fysieke lichaam, maar dat energetische weerstand opruimen misschien nog wel belangrijker is. Deze holistische aanpak had ik nodig om te transformeren tot de vrouw die ik in essentie ben.

Het leven heeft me flink uitgedaagd. Nu ben ik enorm dankbaar, want het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik met mezelf in verbinding sta en voel wat ík wil. Mezelf op de eerste plek zetten heeft ervoor gezorgd dat ik vanuit zelfliefde krachtiger in het leven sta als ooit tevoren.

Mijn power zet ik nu in bij wat ik het allerliefste doe, vrouwen helpen om een leven te creëren waarin rust en energie in balans zijn en ze tegelijkertijd voelen; Yes ik mag er zijn! Zodat zij alles uit het leven halen, opkomen voor zichzelf omdat ze intens gelukkig zijn met zichzelf.

Mijn holistische aanpak, waarbij we enerzijds je voeding aanpassen en anderzijds blokkades en oude overtuigingen opruimen, zorgt ervoor dat jij het leven krijgt waar jij naar verlangt.

En ik gun het jou ook om vanuit zelfliefde in die kracht te komen, zonder dat jij het zover hoeft te laten komen zoals ik heb gedaan