Pasen is een feest vol lekkernijen en gezelligheid. Met het gezin uitgebreid ontbijten aan de mooie gedekte tafel vol met lekkernijen die echt niet mogen ontbreken bij Pasen. Vers afgebakken broodjes, croissantjes, paasstol, gekookte eitjes en niet te vergeten verse jus d’orange. Na het ontbijt op bezoek bij opa en oma om te gaan brunchen en chocolade paaseitjes te gaan zoeken. Pasen is bij uitstek een feestdag voor de chocoladefreaks onder ons.

Chocolade paaseitjes

Er zijn veel verschillende paaseitjes, witte, melk, puur, gevuld. Maar welk paaseitje bevat nou de meeste calorieën? Eigenlijk zijn de verschillen niet zo groot als je de calorieën vergelijkt, want het varieert tussen 37Kcal en 40Kcal. Echter is de beste keuze een paaseitje van pure chocolade, omdat hier het minste suiker in zit. Weet wel dat een puur paaseitje geen ‘gezonde’ chocolade is. Wil je echt een goede keuze maken, neem dan een stukje van een reep pure chocolade met meer dan 72% cacao. Hier kun je meer lezen over chocolade.

Wat moet je doen om één chocolade paaseitje van 7 gram te verbranden?

 • 33 minuten zittend televisie kijken
 • 7 minuten fietsen
 • 8 minuten wandelen
 • 5 minuten voetballen
 • 14 minuten stofzuigen
 • 16 minuten strijken

Maar meestal blijft het niet bij eentje 😉

Eieren en Pasen

Naast chocolade paaseitjes zijn gewone eieren ook onlosmakelijk verbonden met Pasen. De gewone eieren bevatten veel vitamines, mineralen en een royale hoeveelheid eiwitten die zorgen voor een lang verzadigend gevoel.

Maar eieren zijn niet alleen erg voedzaam, maar ook gezond voor je cholesterolgehalte. In de eierdooier zit een stofje genaamd ‘choline’. Dit stofje ondersteunt je lever om cholesterol te transporteren en het cholesterolgehalte te verlagen. Sommigen denken nog steeds dat eieren slecht zouden zijn voor je cholesterolgehalte.

Het cholesterol in je lichaam wordt namelijk maar voor 20% bepaald door de voeding die je eet en de overige 80% maakt je lichaam zelf aan. Bijzonder en opvallend is dat het grootste deel je lichaam dus ‘van nature’ aan maakt. Eigenlijk best logisch als je weet dat cholesterol van levensbelang is voor de aanmaak van hormonen en dat cholesterol door de lever wordt aangemaakt om de wanden van beschadigde aderen te herstellen. Een verhoogd cholesterol kan dus duiden op beschadigde aderen. Deze beschadigingen ontstaan vaak door het eten van verkeerde suikers die de wanden aantasten.

Geniet met Pasen met een gerust hart van een heerlijk eitje.

Wat staat er bij jou op de Paastafel?

 • Gekookt ei 64Kcal. Een zacht gekookt ei is makkelijker verteerbaar en heeft een hogere voedingswaarde dan een hard gekookt eitje
 • Gebakken ei of een omelet gemaakt van 1 ei bevat 110Kcal en 7 gram eiwitten
 • Eierkoek van 65 gram bevat maar liefst 43 gram koolhydraten (suikers) !!!!! 220Kcal
 • Croissant 161Kcal bestaat uit 20% verzadigd vet en zorgt voor een bloedsuikerpiek
 • Ham-kaas croissant 245Kcal bestaat uit 20% verzadigd vet en zorgt voor een bloedsuikerpiek
 • Chocolade croissant 261Kcal bestaat uit 20% verzadigd vet en zorgt voor een bloedsuikerpiek
 • Paasstol 1 snee van 55 gram bevat maar liefst 30 gram koolhydraten (suikers), dat is meer dan de helft !!! 155Kcal
 • Jus d’orange 95 Kcal vers geperst of fruitsap uit een pak verhogen je bloedsuikerspiegel enorm snel. Beter kun je een hele sinaasappel eten zodat het kauwen en de vezels ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel minder gaat pieken.

Pasen een feest vol lekkernijen. Fijne Paasdagen en geniet ervan!