Een avocado is gezond. Hij zit vol vitamine E, B6 en foliumzuur en bevat een hoog gehalte aan de mineralen kalium en magnesium. Hierdoor heeft de vrucht een positieve invloed op je bloeddruk, hartwerking, laat je huid stralen en verbetert je humeur. Door het regelmatig eten van avocado’s verhoog je je weerstand en verlaag je de kans op ontstekingen in je hart- en bloedvaten.

een avocado is gezond

De avocado is een vezelrijke steenvrucht die voor 30% uit vet bestaat en hierdoor lang verzadigend is. Bij de meeste mensen staat “vet” in een kwaad daglicht. Toch is dit geheel onterecht, want vetten heb je juist nodig om je hormonen in balans te houden en vetten zijn de belangrijkste voedingstoffen voor je hart en hersenen.

Laat je dus niet afschrikken door het hoge vetgehalte, want het zijn de onverzadigde vetten, die je ook vindt in noten en vette vis. Deze vetten stimuleren de buikvetverbranding en zijn ook nog eens goed voor je bloedsuikerspiegel en cholesterol. Kort samengevat is een avocado een gezond vet bommetje waar je alleen maar happy van kunt worden.

Koop avocado’s vooral niet te rijp, want ze rijpen nog na op de fruitschaal. Als je een netje avocado’s koopt kun je ze het best in de koelkast bewaren, hierdoor staat het rijpingsproces bijna stil. Zo kun je zelf doseren hoeveel avocado’s je wilt laten rijpen op de fruitschaal.

hoe schil je een avocado?

Snijd hem doormidden over de lengte. Draai de 2 helften van elkaar af. Snijd de helft nu weer door om makkelijk de pit eruit te halen. De meeste voedingstoffen zitten net onder de schil. Bij een avocado die precies goed rijp is kun je de schil er makkelijk af pellen zonder mesje.

hoe eet je een avocado?

Een avocado is gezond, maar op welke manier eet je een avocado. Je kunt een avocado rechtstreeks uit de schil lepelen en opeten met peper en zout. Vind je een avocado op deze manier niet zo lekker, dan kun je hem ook verwerken in een smoothie of in een salade. Je kunt er ook een gezonde chocomousse van maken……….heerlijk als tussendoortje.

Nog een laatste tip; Heb je wat avocado over dan kun je deze besprenkelen met wat citroensap zodat hij niet verkleurt.